Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı 2024’te 21 Bin Vaka İnceledi

Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Suçları Aydınlatmaya Devam Ediyor

Emniyet birimlerinin vazgeçilmez beyaz önlüklü kahramanları, delilden suçluya ulaşan sanatkarlar olarak biliniyor. Bu kahramanlardan biri de Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü, 2024 yılında önemli çalışmalara imza attı.

Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı’nın Başarısı

Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürü 2. Sınıf Emniyet Müdürü Dr. Hakan Beyaz, laboratuvarlarında 21 bin 873 vaka incelemesi yapıldığını ve yaklaşık 140 bin bulgunun incelendiğini açıkladı. Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Yozgat, Sivas, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da meydana gelen adli ve idari olaylarda elde edilen delillerin incelendiği laboratuvar, suçluların adalet önüne çıkarılmasında hayati bir rol oynuyor.

  • Laboratuvar, elde edilen bulguları belge inceleme, balistik inceleme, iz inceleme ve kimyasal inceleme bölümlerinde uzmanlarla inceleyerek suçların çözülmesine katkı sağlıyor.
  • 2024 yılında 21 bin 873 vakada yapılan incelemeler, suçluların yakalanmasında önemli rol oynadı.
  • Balistik kovan inceleme ve arşiv sistemi olan Balistika, TÜBİTAK iş birliğiyle geliştirildi ve suçların çözülmesine büyük destek sağlıyor.
  • Uyuşturucu maddelerin analizleri de laboratuvarda hızla yapılıyor ve suçluların cezalandırılmasında önemli bir adım oluşturuyor.

Laboratuvar Müdürü Dr. Hakan Beyaz, laboratuvarlarında yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verirken, Türk mühendislerinin geliştirdiği Balistika sistemi sayesinde suçların aydınlatılmasında büyük adımlar atıldığını vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / TURAN BULUT – Genel

Related Posts

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Çocukluk travmaları çikolata kisti riskini %60 artırıyor

İsveçli bilim insanları, çocukluk travması bulunan kadınların çikolata kistine yakalanma riskinin travması olmayanlara kıyasla daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Acil Tıp Uzmanı uyardı: Kurban Bayramı’nda bir anlık dikkatsizlik kalıcı hasara yol açabilir

Acil Tıp Uzmanı uyardı: Kurban Bayramı’nda bir anlık dikkatsizlik kalıcı hasara yol açabilir

Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, yaşla birlikte önemi artan kalp kapak hastalıklarının zamanında tanı ve uygun yöntemlerle tedavi edilmediği takdirde hayati risk oluşturabileceğini belirterek, “Bu hastalıklar özellikle nefes darlığı, yorgunluk ve ritim bozukluğu gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Erken tanı ve tedaviyle yaşam kalitesi yükseliyor. Özellikle son yıllarda tedavide yaşanan gelişmeler sayesinde kalp kapak hastalıklarında artık yaşam boyu tedavi algoritmasını uygulanıyor” dedi.

Türkiye’de sık rastlanan hastalık: Uzman isim sebebini açıkladı

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Gökhan Atış, böbrek taşlarının Türkiye’de sık rastlanan bir sağlık problemi olduğuna dikkat çekerek, genetik yatkınlığın rolü olsa da asıl tetikleyicilerin yetersiz sıvı alımı ve beslenme alışkanlıkları olduğunu belirtti.