Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çalıştayları başladı

Eğitim Politikaları İçin Yeni Yönelimler Belirlendi: Çalıştay Değerlendirmesi

İki günlük çalıştaylar, eğitim politikalarının belirlenmesinde üç temel konuya odaklandı. Bu temalar; “Erdem-değer-eylem çerçevesinin okul iklimine etkisi”, “becerilerin ölçülmesi ve değerlendirilmesi” ve “disiplinler arası çalışmalar” olarak belirlendi. İlk konu başlığı altında, öğretmenlerin değer odaklı eğitim yaklaşımını sınıflarına nasıl entegre ettikleri ve bu yaklaşımın öğrenci davranışları üzerindeki etkisi tartışıldı. İkinci başlıkta ise, öğretmenlerin becerilerin ölçülmesi sürecinde kullandıkları araçlar ve bu alandaki iyi uygulamalar paylaşıldı. Üçüncü temada ise disiplinler arası iş birliğinin sınıf içindeki yansımaları, branşlar arası iş birliği olanakları ve karşılaşılan zorluklar ele alındı. Ayrıca, eğitimde yapay zeka kullanımı ve akran zorbalığı gibi güncel konular da öğrenme ortamlarını nasıl etkilediği üzerine değerlendirildi. Bu konular kapsamında, öğretmenlerin karşılaştığı durumlar, destek ihtiyaçları ve çözüm önerileri detaylı bir şekilde incelendi.

POLİTİKA OLUŞTURMA SÜRECİNDE ÖNEMLİ ADIMLAR
Toplam 390 kişinin katıldığı çalıştaylarda, her şehirden bir daire başkanı ve dört bakanlık personeli yer aldı. Ayrıca, dört akademisyen grupları yönlendirirken, farklı okul türlerinden sekiz okul yöneticisi, sekiz rehber öğretmen ve farklı branştan (fizik, kimya, biyoloji, matematik, coğrafya, tarih, Türk dili ve edebiyatı) sekiz öğretmen de çalışmalara dahil edildi. Çalıştaylardan elde edilen verilerin, okulların atmosferini güçlendirmekten disiplinler arası uygulamaları yaygınlaştırmaya, beceri odaklı ölçme-değerlendirme uygulamalarını geliştirmekten eğitimde yapay zeka okuryazarlığına kadar birçok alanda politika oluşturma sürecine katkı sağlaması amaçlanıyor. Bölgesel çalıştaylar, 8-9 Mayıs tarihlerinde Gaziantep, Erzurum ve Samsun’da devam edecek.

Related Posts

59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi

Türkiye, 59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısı’na ev sahipliği yapıyor. Ekonomik İş Birliği Kalkınma Teşkilatınca düzenlenen Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) araştırması kapsamında yapılan ve 9 Mayıs tarihinde sona erecek olan toplantı, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’nin katılımıyla İstanbul’da başladı.

AÖL 3. dönem sınavları ne zaman? AÖL 3. dönem sınav başvurusu nasıl yapılır?

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem kayıt yenileme süreci başladı. AÖL kayıt yenileme işlemi için adayların, öğrencilik durumu aktif, beklemeli ya da kayıt yenilememiş olması gerekiyor. Peki, AÖL 3. dönem sınavları ne zaman? AÖL 3. dönem sınav başvurusu nasıl yapılır?

Ahmet Ercan kimdir, kaç yaşında, sağlık durumu nasıl? Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan beyin kanaması geçirdi…

İstanbul depremi ardından yaptığı açıklamalarla gündemde yer alan Prof Doktor Ahmet Ercan beyin kanaması geçirdi. Prof. Dr. Ahmet Ercan sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile ziyaret için gittiği Bosna Hersek’te sırt ağrısı nedeni ile kaldırıldığını, hastanede beyin kanaması ve inme geçirdiğini duyurdu. Ahmet Ercan sağlık durumu hakkında bilgiler kamuoyu tarafından merak ediliyor. Peki, Ahmet Ercan kimdir, kaç yaşında, sağlık durumu nasıl? Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan son dakika sağlık durumu…

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne yeni rektör

Yaklaşık 10 yıldır rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu’nun görevden ayrılmasından sonra Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi rektörlüğüne uzun yıllardır kurumda çeşitli görevler üstlenen Prof. Dr. Adem Akçakaya getirildi.

10 bin AKUB üyesi görev başında

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 81 ilde 10 bin AKUB (Arama Kurtarma Birimi) üyesinin her an göreve hazır olduğunu söyledi.

Polis üniformalı çocuklardan ’23 Nisan’ klibi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından çocuklar, emniyetin çeşitli birimlerinde görevlendirildi. ÇOCUKLARA TELSİZLERDEN ANONS YAPTIRILDI Özel Hareket Şube Müdürlüğü, Deniz Liman Şube Müdürlüğü …