Önü açık 2 yıllık bölümler: Bu bölümler geleceğin meslekleri olarak adlandırılıyor

Önü Açık 2 Yıllık Üniversite Bölümleri

Üniversite tercihlerinde genellikle gözler mühendislik, tıp ya da hukuk gibi geleneksel 4 yıllık programlara çevrilir. Ancak 2025 YKS ile birlikte, iş dünyasının gerçek ihtiyaçlarına göre şekillenen ve geleceğin trend mesleklerini hedefleyen bazı 2 yıllık bölümler öne çıkmaya başladı. Bu önlisans programları, sadece kısa sürede mezun olma avantajı değil, aynı zamanda teknoloji ve sağlık sektörlerinde doğrudan işe yerleşme imkânı da sağlıyor. İşte, önü açık 2 yıllık üniversite bölümleri…

Yapay Zekâ Operatörlüğü

YÖK’ün yeni açtığı bu bölümde öğrenciler, yapay zekâ modellerinin çalıştırılması, eğitilmesi ve denetlenmesi gibi beceriler kazanıyor. Dijitalleşen iş dünyasında veri işleme ve makine öğrenmesi süreçlerine hâkim teknikerlere büyük ihtiyaç var. Mezunlar; yazılım firmalarında, girişimlerde veya kamu kurumlarında çalışabiliyor.

Büyük Veri Analistiği

Veri artık en değerli kaynak haline geldi. Bu bölümde öğrencilere, veri toplama, analiz etme, görselleştirme ve raporlama gibi yetkinlikler kazandırılıyor. Mezunlar bankalardan e-ticarete, sağlık firmalarından medya kuruluşlarına kadar geniş bir yelpazede iş bulabiliyor.

Dijital Sağlık Sistemleri Teknikerliği

Sağlık sektöründeki dijital dönüşüm, bu alanda eğitimli personel ihtiyacını doğurdu. Elektronik sağlık kayıtları, hasta verisi işleme ve sağlık teknolojileri üzerine eğitim veriliyor. Mezunlar hastanelerde, e-nabız sistemlerinde veya özel sağlık yazılım şirketlerinde çalışabiliyor.

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi (Drone Teknolojisi)

Güvenlikten tarıma, haritacılıktan lojistiğe kadar birçok sektörde kullanılan drone’lar için yetişmiş tekniker ihtiyacı büyüyor. Bu programda drone montajı, uçuş simülasyonları, bakım ve veri aktarımı gibi teknik konular öğretiliyor. Sertifikalarla desteklendiğinde yurtdışında da iş bulmak mümkün.

Otonom Sistemler Teknikerliği

Robotik sistemler, akıllı sensörler ve endüstriyel otomasyon gibi konuların işlendiği bu bölüm, özellikle üretim ve savunma sanayisinin büyüyen alanlarına hitap ediyor. Teknik bilgiye sahip mezunlar fabrikalarda, otomasyon firmalarında veya savunma projelerinde iş bulabiliyor.

Related Posts

Margot Robbie ‘Catherine Tramell’ mi olacak

Sinema klasikleri arasına giren ‘Temel İçgüdü’ filminin yeniden çevrimi için başrol arayışları başladı. Başrolü oynayacak olan en favori isim, Avustralyalı oyuncu Margot Robbie oldu

YKS’de devlet üniversitelerinde en fazla kontenjan ayrılan 2 yıllık bölümler neler?

2025 YKS tercihlerinde adaylar hangi bölümlerin kontenjanlarının daha yüksek olduğunu araştırıyor. Peki, YKS’de devlet üniversitelerinde en fazla kontenjan ayrılan 2 yıllık bölümler neler?

Hatay, Macao Gastronomi Festivali’nde Tanıtıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 2025 Macao Gastronomi Festivali’nde kentin gastronomisini tanıtarak yerel ürünleri sergiledi. Festival, 20 Temmuz’a kadar devam edecek.

Akademi Giriş Sınavı pazar günü yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin (ÖABT) 13 Temmuz Pazar günü yapılacağını duyurdu.

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

iOS 26 ne zaman çıkacak, hangi modellere gelecek? Apple iOS 26 çıkış tarihi ve güncelleme alacak modeller!

Apple’ın merakla beklenen iOS 26 güncellemesi, yenilikçi özellikleri ve Liquid Glass tasarım diliyle iPhone deneyimini baştan aşağı değiştiriyor. iOS 26 çıkış tarihi de teknoloji tutkunları tarafından merakla bekleniyor. WWDC 2025’te tanıtılan iOS 26’nın çıkış tarihi ve desteklenen iPhone modelleri açıklandı. Yeni Apple Intelligence özellikleri, gerçek zamanlı çeviri, yenilenmiş uygulamalar ve daha fazlasıyla iOS 26, kullanıcıları heyecanlandırıyor. Peki, iOS 26 ne zaman yayınlanacak? iOS 26 hangi modellere gelecek?