Spotify Türkiye’den çekilebilir

Spotify Türkiye’den Çekilebilir mi?

Dünyanın en çok tercih edilen müzik uygulaması Spotify, Türkiye’den çekilebileceği konuşulmaya başlandı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu’nun eleştirilerinin ardından Spotify yetkilileri Türkiye operasyonlarını gözden geçireceklerini belirtti.

The Times’a konuşan Spotify yöneticileri, Türk kullanıcıların içeriklerinin sansürlenmesine karşı olduklarını vurguladılar. Türk makamlarla işbirliğinin devam ettiğini belirten kaynaklar, şirketin Türkiye’deki faaliyetlerini geçici olarak durdurma ya da tamamen sonlandırma seçeneklerini değerlendirdiklerini açıkladılar.

Ne Olmuştu?

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Spotify’ı dini ve milli değerleri ihlal etmekle suçlayarak adli süreç başlatılmasını istemişti. Bakanlık ve Rekabet Kurulu da bu iddialar doğrultusunda soruşturma başlatmıştı.

Spotify yetkilileri ise Türkiye Rekabet Kurulu’nun incelemesine ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Spotify olarak yasalara uygun şekilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz, ancak hakkımızda başlatılan inceleme hakkında detaylı bilgiye sahip olmadığımız için şu aşamada daha fazla yorum yapamıyoruz.”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu ise Spotify’ın Türkiye’deki içeriklerini yakından takip ettiklerini ve gerekli adımları atmamaları durumunda adli sürecin devam edeceğini vurgulamıştı.

Toplumun inanç ve kültürel değerlerine aykırı içeriklerin bulunduğunu iddia eden Mumcu, hukuki sürecin başlatılması gerektiğini ve her türlü ihlalin cezalandırılacağını belirtti.

Rekabet Kurulu İnceleme Başlattı

Rekabet Kurulu, Spotify’ın Türkiye’de faaliyetlerinin rekabete aykırı olup olmadığını değerlendirecek bir inceleme başlattı. Spotify’ın müzik endüstrisinde rekabet karşıtı etkiler yarattığı yönündeki iddialar üzerine detaylı bir inceleme yapılacak.

SPOTIFY’ın rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı ve telif ücretlerinin dağılımını etkilediği iddiaları incelenecek ve platformda ayrımcılık yapıp yapmadığı değerlendirilecek.

Spotify ile ilgili inceleme süreci hakkında detaylı bir değerlendirme yapılacak ve hukuki adımlar atılacak.

Related Posts

Nefes kredisi ortada bıraktı: Hepsinin cebinden 5 bin lira buhar oldu

25 milyar TL’lik nefes kredisi daha ilk günden tartışmalara yol açtı, binlerce KOBİ eli boş döndü. Ancak asıl tartışma, krediye ulaşamayan firmalardan alınan 5.000 TL’lik peşin komisyonların iade edilmemesi üzerine patladı.

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Bakan Kacır: Güçlü uluslararası iş birlikleri içinde yer almaya devam edeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cenevre’de düzenlenen Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) Bakanlar Politika Diyaloğu Toplantısı’na katıldı.

Brent petrolde son durum ne? (9 Temmuz 2025)

Dün 70,20 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı günü 69,53 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.30 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,1 azalarak 69,47 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham …

Altının gramı 4 bin 236 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 4 bin 236 liradan işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 kayıpla 4 bin 250 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,3 azalışla 4 bin 236 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 6 bin 955 liradan, Cumhuriyet altını 27 bin 713 liradan satılıyor.

Altın güne düşüşle başladı: Gram ne kadar oldu?

Altın güne düşüşle başladı: Gram ne kadar oldu?