SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI: Son dakika Sağlık Bakanlığı 37 bin hekim dışı personel alımı ne zaman, başvuru şartları ne?

Sağlık Bakanlığı, kamuya atanmak isteyen binlerce aday tarafından yakından takip edilen 37 bin hekim dışı personel alımı hakkında son dakika gelişmeleri merak konusu. Başvurular ne zaman başlayacak, başvuru şartları neler olacak soruları yoğun şekilde araştırılıyor. Sağlık teknikeri, hemşire, laborant, ebe ve diğer branşlardaki alımlarla ilgili detaylar ise dikkatle inceleniyor. Sağlık Bakanlığı 37 bin hekim dışı personel alımı ne zaman başlayacak, başvuru şartları neler? İşte, detaylar…

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı’nın 2025 yılı içinde gerçekleştireceği 37 bin hekim dışı personel alımı için takvim bekleniyor. Resmi başvuru tarihleri ÖSYM ve Sağlık Bakanlığı’nın duyuruları üzerinden ilan edilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

37 bin personel alımı için genel başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, arşiv ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak, ilgili kadro için mezuniyet belgesine sahip olmak (ön lisans, lisans, lise düzeyinde) ve KPSS puanına sahip olmak yer alıyor.

Detaylı şartlar, başvuru kılavuzunda yer alacaktır.

Sağlık Bakanlığı 37 bin hekim dışı personel alımı ne zaman

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI HANGİ ALANLARDA OLACAK?

Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı alımlar hemşire, sağlık teknikeri (ilk ve acil yardım, anestezi, radyoloji, laboratuvar vb.), ebe, paramedik, tıbbi sekreter, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog, biyolog gibi farklı sağlık meslek gruplarında olacak.

Hangi unvan için kaç personel alınacağı, yayınlanacak tercih kılavuzuyla netleşecektir.

Sağlık Bakanlığı 37 bin hekim dışı personel alımı başvuru

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları genellikle ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınır. Başvuru süreci başladığında, ÖSYM tarafından yayımlanacak olan KPSS tercih kılavuzu doğrultusunda adaylar online başvuru yapabilir. Başvuruda KPSS puanı esas alınmaktadır ve merkezi atama sistemiyle yerleştirme gerçekleştirilmektedir.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI!

Not: Başvuru ekranı aktif olduğunda, ÖSYM tarafından bir KPSS tercih kılavuzu yayımlanır ve adaylar bu kılavuz üzerinden tercihte bulunabilir.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Çocukluk travmaları çikolata kisti riskini %60 artırıyor

İsveçli bilim insanları, çocukluk travması bulunan kadınların çikolata kistine yakalanma riskinin travması olmayanlara kıyasla daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Acil Tıp Uzmanı uyardı: Kurban Bayramı’nda bir anlık dikkatsizlik kalıcı hasara yol açabilir

Acil Tıp Uzmanı uyardı: Kurban Bayramı’nda bir anlık dikkatsizlik kalıcı hasara yol açabilir

Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, yaşla birlikte önemi artan kalp kapak hastalıklarının zamanında tanı ve uygun yöntemlerle tedavi edilmediği takdirde hayati risk oluşturabileceğini belirterek, “Bu hastalıklar özellikle nefes darlığı, yorgunluk ve ritim bozukluğu gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Erken tanı ve tedaviyle yaşam kalitesi yükseliyor. Özellikle son yıllarda tedavide yaşanan gelişmeler sayesinde kalp kapak hastalıklarında artık yaşam boyu tedavi algoritmasını uygulanıyor” dedi.

Türkiye’de sık rastlanan hastalık: Uzman isim sebebini açıkladı

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Gökhan Atış, böbrek taşlarının Türkiye’de sık rastlanan bir sağlık problemi olduğuna dikkat çekerek, genetik yatkınlığın rolü olsa da asıl tetikleyicilerin yetersiz sıvı alımı ve beslenme alışkanlıkları olduğunu belirtti.