59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PİSA YÖNETİM KURULU TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

İstanbul’da düzenlenen toplantıya, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) yetkilileri ve PISA ülkeleri temsilcileri katıldı.

Bakan Yardımcısı Yelkenci’nin açılış konuşmasında, Türkiye’nin OECD ile eğitim politikalarının geliştirilmesi ve izlenmesi konusunda değerli bir işbirliği yürüttüğü vurgulandı. Yelkenci, Türkiye’nin PISA araştırmasına düzenli katılımının önemine işaret ederek, matematik ve fen bilimleri alanlarında önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti. Ayrıca, okuma becerilerinde pandeminin etkisiyle daha zorlu bir süreç yaşandığını ve bu alanda özel politika ve müdahale programlarına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bakan Yardımcısı Yelkenci, eğitim sisteminde yapılan reformlarla eğitime erişimin yaygınlaştırılması, öğretmen niteliğinin artırılması ve fiziki altyapının güçlendirilmesi için kapsamlı adımlar atıldığını dile getirdi. PISA ve diğer uluslararası izleme araştırmalarının Türkiye’de eğitim sisteminin dönüşümünü gözler önüne serdiğini belirten Yelkenci, “İzleme araştırmaları, eğitim sistemimizin güçlü yönlerini pekiştirmemize ve gelişime açık alanları doğru tespit ederek iyileştirme adımları atmamıza olanak sağlamıştır.” dedi.

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ni anlatan Yelkenci, bu modelin uluslararası eğitim vizyonlarıyla uyumlu olduğunu ve Türkiye’nin kültürel mirasını ve toplumsal değerlerini ön plana çıkardığını söyledi. Bakan Yardımcısı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin oluşturulmasında PISA verilerinin dikkate alındığının altını çizdi.

Toplantıdaki diğer önemli bir konuşmacı ise PISA Yönetim Kurulu Başkanı Michele Bruniges oldu. Bruniges, Türkiye’nin 59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısına ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. İlerleyen süreçte yapılacak PISA çalışmalarının ve raporlama süreçlerinin ele alındığı toplantıda, eğitim vizyonlarıyla uyumlu bir gelecek için iş birliğine vurgu yapıldı.

Toplantıda ayrıca, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci ile OECD Eğitim ve Beceriler Direktörü Sayın Andreas Schleicher arasında gerçekleştirilen ikili görüşmede, Türkiye’nin eğitim alanındaki reform adımları ve gelecekteki iş birliği potansiyelleri ele alındı.

Related Posts

LGS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2025 SONUC.MEB.GOV.TR (T.C no ile öğren) | e-Okul LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı, sonuçlara nereden bakılır? MEB Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih ve sonuç tarihi belli oldu!

LGS sınav sonuçları 2025 sorgulama ekranı MEB.gov.tr ile erişime açılacak. 15 Haziran 2025 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından LGS sınavı, iki oturum halinde yapıldı. Sınavda, öğrencilere sözel alanda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisiyle yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu. Söz konusu sınav sonrası öğrenciler LGS puan hesaplama işlemine başlarken, bir yandan da sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe odaklandı. MEB 2025 LGS takvimine göre LGS sınav sonuçları temmuz ayında ilan edilecek. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra ise LGS tercih süreci başlayacak. Öte yandan gündeme gelen iddiaların ardından LGS iptal edilecek mi? sorusunun yanıtına yönelik Bakan Tekin’den açıklama geldi. Peki, LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı? LGS tercih tarihi ne zaman? İşte, MEB takvimi ile LGS sınav sonuç tarihi ve konu hakkında ayrıntılar.

AGS sınav giriş belgesi açıklandı mı? AGS sınav giriş yerleri nasıl sorgulanır?

Akademi Giriş Sınavı (AGS) için geri sayım sürerken, öğretmen adayları sınav giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağını merakla araştırıyor. Peki, AGS sınav giriş belgesi açıklandı mı? AGS sınav giriş yerleri nasıl sorgulanır?

Seyahatsever Projesi başvuruları nasıl yapılır, şartları neler? GSB 2025 KYK ücretsiz konaklama başvuru bilgisi!

Gençlerin KYK yurtlarında ücretsiz konaklamasıyla ilgili detaylar araştırılıyor. GSB tarafından hayata geçirilen proje kapsamında başvurular başlıyor. 18-30 yaş arasındaki gençlerin başvuracağı uygulama kapsamında aynı ilde ilde yaz dönemi boyunca en fazla 5 gece konaklanabilecek. Peki KYK ücretsiz konaklama başvuru nasıl, nereden yapılır? İşte ayrıntılar…

81 ilde 150 üniversiteden ‘bilim toplum’ buluşması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Bilim İletişimi Ofisi tarafından koordine edilen “Bilim Kafe” buluşmaları 81 ilde, 150’yi aşkın üniversitenin düzenlediği etkinliklerle başladı. Binlerce vatandaşın katılımıyla, on binlercesinin ise canlı yayınlarla izleyici olarak yer aldığı Bİlim Kafe buluşmaları bu yönüyle dünyada ilk olma özelliği taşıyor.

YKS ve LGS’den önce mutlaka okuyun! Sınav stresi ile nasıl başa çıkılır? Uzmandan 3 aşamalı rehber

Üniversite ve lise giriş sınavları yaklaşırken, öğrencilerde artan kaygıya dikkat çeken Beykoz Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, sınav stresinin etkileri ve bu stresle başa çıkma yolları hakkında önemli bilgiler verdi.

Kültürel değerlerimizi aksettirecek çalışmalara özen gösteriyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘2025 Yılı Hayat Boyu Öğrenme Festivali’nde yaptığı konuşmada, “Bu etkinliklerin tamamında, tıpkı zorunlu eğitim çağındaki çocuklarımızla gençlerimiz için öngördüğümüz üzere onlar için yaptığımız kültürel değerlerimizi, birlikteliğimizi, manevi değerlerimizi koruyarak gelecek kuşaklara aksettirecek çalışmaları, hayat ve öğrenme kapsamında da yürütmeye özen gösteriyoruz” dedi.